Ontwikkel je in de horeca sector

De horeca sector kent verschillende groeimogelijkheden

Een toekomst in de horeca

De horeca is bij uitstek een sectoren die hard geraakt werd door de coronamaatregelen. Deze sector is geconfronteerd met sluitingen en beperkingen rond het aantal toegestane gasten. Of deze sector kansrijk is, hangt dus ook af van de dan geldende maatregelen van de overheid.

Meer dan een derde van het aantal horecabanen in de regio is bij restaurants. Daarna volgen andere eetgelegenheden (zoals cafetaria's en ijssalons), hotels, cafés, kantines & cateringbedrijven en overige logies zoals jeugdherbergen. Meer dan de helft van het horecapersoneel bestaat uit werknemers met een flexibel contract. Ook is meer dan de helft jonger dan 25 jaar.

De horeca biedt over het algemeen veel werk aan scholieren en studenten met bijbanen.

In de regio Rijnmond is er vraag naar: 

  • Medewerkers fastservice (in o.a. snackbars, ijssalons, lunchrooms)
  • Barpersoneel
  • Medewerkers bediening horeca
  • Restaurantkoks
  • Afwassers
  • Keukenhulp
  • Bezorger
  • Receptioniste, gastvrouw, gastheer

Medewerkers fastservice (in o.a. snackbars, ijssalons, lunchrooms)

Je bereidt producten, serveert gerechten en helpt de gasten. Heb jij talent voor verkopen en hou je van werken in een team? Dan is dit echt iets voor jou!

Waar kan je werken?
Een fastfoodrestaurant, lunchroom, bedrijfskantine, cafetaria, ijssalon, tearoom of pizza-afhaalbedrijf.

Bron: KiesMBO.nl, voor uitgebreide informatie: https://www.kiesmbo.nl/opleidingen/horeca-bakkerij-en-recreatie/horeca-toerisme-en-recreatie/1e-medewerker-fastservice 

Medewerkers bediening horeca

Gastheren en -vrouwen heten mensen welkom in een restaurant en zorgen dat ze zich snel op hun gemak voelen.

Waar kan je werken?
Hotels, (weg)restaurants, eetcafés, cateringbedrijven en locaties waar vergaderingen en congressen gehouden worden.

Bron: KiesMBO.nl, voor uitgebreide informatie: https://www.kiesmbo.nl/opleidingen/horeca-bakkerij-en-recreatie/horeca-toerisme-en-recreatie/gastheer-vrouw 

Restaurantkoks

Als zelfstandig werkend kok kan je zelf menu’s bedenken en klaarmaken en houd je je hoofd koel terwijl je in snel tempo de lekkerste gerechten maakt in de keuken.

Waar kan je werken?
Een restaurant, hotel of andere eetgelegenheid zoals een verzorgingshuis of zorghotel.

Bron: KiesMBO.nl, voor uitgebreide informatie: https://www.kiesmbo.nl/opleidingen/horeca-bakkerij-en-recreatie/horeca-toerisme-en-recreatie/zelfstandig-werkend-kok   

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies? Vul ons contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.