Over de scholingsvouchers

Over het belang van (om)scholing voor volwassen wordt in ons land al langere tijd gesproken. Met een betere opleiding hebben mensen meer kans op een betere baan en daarmee op een beter leven.

Juist in Rotterdam hebben veel mensen weinig opleiding of een opleiding waarmee ze minder makkelijk aan de slag komen. Mensen willen wel een opleiding volgen, maar dat kost geld. En dat geld is vaak niet voorhanden. Daarom startte gemeente Rotterdam in september 2020 met het Rotterdams Scholingsfonds om mensen in onze stad om te scholen naar een baan in een kansrijke sector.

Voor wie?

Werkzoekenden kunnen met een scholingsvoucher van de gemeente een opleiding betalen. Dit heeft geleid tot verschillende soms verrassende nieuwe beroepen. Zo zijn Rotterdammers dankzij de scholingsvouchers nu aan het werk als BOA, verzorgende, matroos, meubelmaker en ICT’er.

Vanaf oktober 2021 kunnen niet alleen werkzoekenden, maar álle Rotterdammers van 18 tot 65 jaar een beroep doen op het Rotterdams Scholingsfonds. Daarmee wordt het voor iedereen in Rotterdam financieel haalbaar om de juiste certificaten of diploma’s te halen.
simple image

We zijn er voor jou!

Het team van scholingsvouchers010.nl staat voor je klaar om je te op weg te helpen naar een mooie baan met toekomst! Deze site geeft jou inzicht in welke branche jij de meeste kans hebt op werk en je kunt diverse soorten opleidingen vinden, die leiden tot betere baankansen.

Onze scholingsadviseurs staan je bij als je hulp nodig hebt in je opleidingskeuze en hebben met alle aanmelders een gesprek om te toetsen of een opleiding goed bij ze past.

Onze subsidie medewerkers toetsen of je voldoet aan alle regels en een positieve toetsing van de scholingsadviseur hebt. Zij zorgen er ook voor dat als je recht hebt op de scholingsvoucher, je een positief besluit krijgt en de kosten van je opleiding aan de school worden betaald.

Zij gingen de uitdaging al aan

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies? Vul ons contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.